Inred en musikstudio

Visst är det viktigaste i en musikstudio inspelningsutrustningen, men mitt i allt det tekniska får man inte glömma bort att man faktiskt kommer att tillbringa många timmar i studion. Därför är det också viktigt att man faktiskt inreder utrymmet runt själva inspelningsstudion till ett trevligt rum, där man kan laga till lite enklare mat, brygga kaffe och finslipa texten till sin nästa låt.

Ett inredningsgrepp som är perfekt för en musikstudio på flera sätt är att använda sig av mycket textilier. Textilier som gardiner, mattor, filtar och kuddar är ett enkelt sätt att få ett rum att kännas mer ombonat och hemtrevligt, och fungerar dessutom ljudabsorberande, vilket alltid är en uppskattad egenskap i en musikstudio, även utanför den ljudisolerade inspelningsstudion.

Eftersom man sannolikt kommer att arbeta med att skapa ny musik i musikstudion, och inte bara spela in musik, är det också viktigt att göra rummet inspirerande. Vad man finner inspirerande varierar självklart från person till person, men att omge sig med levande ting, som gröna växter, är något som många finner stimulerande när de ska skapa.

Det är dock även viktigt att få med utrymmen för avslappning. Du kan hitta mycket inspiration till din avslappningshörna på Sleepo.se, där du bland annat hittar möbler från Fatboy, som är experter på relax-möbler. För vad sägs inte om en hängmatta, en stor sittpuff eller en Lamzac i musikstudion, att vila ut i efter en lång inspelningssession?

Add Comment

mts_sociallyviral