Kända svenska DJ:s

Världen över är Sverige känt för att vara ett land som har producerat riktigt duktiga musiker och låtskrivare. Några namn som är kända i många länder är Max Martin, Abba och Zara Larsson. De senaste åren har en ny form av artister vuxit fram och Sverige har även här kunnat stoltsera med några riktigt stora namn. Vi pratar naturligtvis om DJ:s. Från att ha varit personer som främst spelar musik på klubbar en vanlig lördagkväll har DJ:s blivit så stora att de kan fylla hela arenor med dansande, glad publik. De är inte bara populära i Sverige, utan lockar till sig publik från världens alla hörn.

Våra svenska stoltheter

I somras kunde man se när Steve Angello spelade i Göteborg för en hurrande och tjoande publik. Han är bara en i mängden av våra svenska DJ:s. Vi har även en kvinnlig DJ-duo som är riktigt heta, nämligen Rebecca och Fiona som möttes på en fest för dryga tio år sedan och började spela tillsammans. Sebastian Ingrosso och Eric Prydz är andra artister som lyckats väl med sitt spelande. En riktigt erkänd DJ är Avicii. Faktum är att han också är en av de DJ:s som tjänade mest pengar i hela världen under 2016. Han fick in otroliga 122 miljoner kronor bara på att vara DJ. De allra största DJ:s som kommer från Sverige spelar inte bara på hemmaplan, utan turnerar ofta världen runt. Dock återvänder de ofta med jämna mellanrum för att spela för oss här hemma också.

Om man själv vill bli DJ

Att bli DJ är en dröm för många. Det verkar som ett härligt yrke. Det är det säkert också, men man behöver samtidigt komma ihåg att det kräver mycket hårt arbete. Vill man lära sig kan man börja med att göra det som hobby, att köpa eller hyra den utrustning som behövs och sedan sätta igång. För att det inte endast skall kännas som jobb är det förstås möjligt att göra det till små händelser. Bjud in dina vänner på fest och spela för dem, med en mixer går det lätt att blanda drinkar – så skaffa en sådan och gör din egen hemmaklubb. Ens vänner är ofta den allra bästa, och samtidigt den hårdaste, publiken. Och kom ihåg att det gäller att öva, öva och öva. Ingen blir fullärd på en dag!

Add Comment

mts_sociallyviral