Tjäna pengar på din musik som amatör

Har du ett band, spelar ett instrument eller sjunger? Även som amatör kan du tjäna pengar på din musik, antingen som en början till en musikkarriär eller för att få råd med bättre musikinstrument eller inspelningsutrustning. Eller resan till London.

Musik – världens största intresse

Musik är nog ett av världens största intressen: några spelar och sjunger, så gott som alla lyssnar. Det gör också att du som amatörmusiker kan tjäna pengar. Att leva ett liv på vägen och turnera är få förunnat, men att få spela live eller få extrainkomst via internet är helt möjligt. Det finns garanterat någon som har samma musiksmak som du. För att lyckas tjäna pengar är det klokt att du tränar och även lyssnar mycket på musik. Lyssna på olika slags artister och musikstilar, lär dig mer om själva hantverket. Enkelt uttryckt: bli en skickligare musiker eller sångare så att du har mer att ge publiken. Helst ska du kunna göra egna tolkningar eller varianter på låtar, så att du inte bara spelar en cover rätt av. Du hittar dina iPhone hörlurar hos Teknikdelar, så kan du lyssna överallt.

Tjäna pengar på internet

Du kan tjäna pengar på internet på flera sätt: starta en Yotubekanal och skapa riktigt bra covers på kända låtar; skapa arrangemang och sälj noterna eller så är du digital spellärare. Det finns plattformar där du kan anmäla dig och sedan ge lektioner över Skype. Allt betalning sköts av plattformen. Du kan också skapa ett varumärke där du kombinerar de olika metoderna och också har en blogg. För att spela in kvalitativa filmer bör du inreda en musikstudio i ditt hem.

Spela live

Det absolut lättaste sättet att tjäna pengar på är som gatumusiker. Åk till en stor stad som Stockholm eller Göteborg, ställ dig på en gata med mick och förstärkare. Börja spela. Du kan också erbjuda dig att spela på pubar, fester, bröllop och födelsedagskalas.

Add Comment

mts_sociallyviral