Börja spela gitarr

Att börja spela gitarr är roligt och inspirerande. Samtidigt kan det vara svårt i början och det finns en del trösklar som man behöver ta sig över innan det blir riktigt kul. En av dessa trösklar är att lära sig att stämma gitarren. Den klassiska stämningen är E, A, D, G, B, E och det är den man bör börja med om man är nybörjare. Sedan finns det fler stämningar som kan vara roliga att prova men det är knappast något för nybörjaren. Du kan stämma din gitarr med hjälp av en app till telefonen.

Spela ackord på gitarr

När du har lärt dig att stämma din gitarr är nästa steg att börja spela några enkla ackord. Det är lämpligt att börja med ackorden G-dur, D-dur och A-dur. Dessa ackord kräver inte några avancerade fingersättningar och med hjälp av endast dessa tre ackord kan du börja spela förvånansvärt många låtar. När du väl har lärt dig dessa ackord och börjar få upp farten i växlingen mellan dem så är det dags att ta hjälp. besök en gitarrkurs för nybörjare, det är ett bra sätt att komma igång ordentligt med träningen. En gitarrlärare kan hjälpa dig att lära dig fler ackord och att snabbare och enklare kunna växla mellan ackorden.

Övning ger färdighet

Nästa steg kan vara att lära sig lite enkla skalor. Det är roligt att inte bara kunna spela ackord utan även melodier på gitarr. Det är första steget mot att kunna spela dina egna gitarrsolon i framtiden. På internet finns det gott om tips för dig som vill lära dig mer. På YouTube finns det gitarrlektioner för både nybörjare och mer avancerade gitarrspelare. Prova gärna att spela till några av dina favoritlåtar. Det kan vara ett extra roligt sätt att lära sig. Det finns dessutom en del bra gitarrspel som man kan spela på dator som underlättar övningen och gör att det blir roligare att lära sig.

Add Comment

mts_sociallyviral