Musik för olika tillfällen

Musik kan beskriva känslor och situationer på ett sätt som alla människor kan förstå. Även om du inte pratar samma språk kan du med hjälp av musik förstå varandra. Det finns ett flertal tillfällen som vi använder musiken för att skapa en viss känsla. Det är dock inte alltid lätt att veta vilken musik som passar bäst till olika tillfällen.

Bröllop

Ett bröllop måste planeras väldigt noga. Mat, dryck, inbjudningar samt dekorationer är endast några saker som måste bestämmas. Musiken är sedan en av de viktigaste delarna. På bröllop kan du välja i stort sett vilken musik du vill, du kan anlita en artist som sjunger eller spela upp musik från CD, streamingtjänster och liknande. Det viktigaste är att det är romantisk musik som spelas. På festen som ofta sker efter själva vigseln kan det dock vara trevligt med musik i ett högre tempo som alla kan dansa till.

Begravning

På begravningar ska det helst spela lugnare musik. Gärna musik som den avlidne tyckte om eller musik som påminner om den personen. Det kan kännas jobbigt att planera en begravning och välja musik. Ett alternativ är då att anlita Lova begravning vilket är en begravningsbyrå. De har bra koll på allt som måste göras och lova begravning kan ta hand om hela tillställningen. Ytterligare ett plus med att anlita Lova är att de känner till skillnaden på kyrklig begravning och borgerlig. Det finns vissa regler som måste följas angående musiken på dessa.

Festmusik

Musik på fester bör helst vara i lite högre tempo, gärna någonting som alla kan dansa till. Om det är en jättestor fest kan det vara trevligt att anlita en DJ som spelar en bra blandning. Om det däremot är en födelsedagsfest kan det vara bättre med musik som födelsedagspersonen älskar. Kan gästerna själva sjunga kan det vara kul med karaoke, eller om någon spelar gitarr kan även det räcka i musikväg.

Träningsmusik

Musik är ett effektivt sätt att öka motivationen när du tränar. Vilken musik som fungerar bäst är väldigt individuellt och beror på vilken typ av träning du utför. Om du deltar i ett träningspass med en stor grupp kommer det ofta spelas en pigg och energisk musik. För styrketräning är det istället vanligt med rockmusik eller rapmusik. Det beror på att den musiken ofta ger känslan av kraft och styrka. Joggar du rekommenderas det att du väljer musik med hög eller snabb takt. Då kan du springa i takt till musiken.

Träning som är lite lugnare, till exempel yoga, innebär att du bör spela musik som också är rätt lugn. Ett populärt alternativ är musik utan text, eller musik som endast innehåller naturljud. Lugn musik hjälper nämligen att ge dig en mer avslappnad känsla.

Add Comment

mts_sociallyviral